Piure floare

pe scurt:

Spanacul contine foarte mult beta-caroten, acid folic, fier si vitamina C, iar in morcov continutul mare de caroten se transforma in vitamina A.

in detaliu:

Ingrediente

800 gr cartofi
400 ml lapte
2 linguri unt sau margarina
1 morcov
1 ardei (rosu sau galben)
1 sfecla (nu prea mare)
100 gr. spanac
sare dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se curata, se fierb si se paseaza. Se adauga lapte fierbinte si unt, iar apoi totul se bate cu mixerul. Sfecla se fierbe, se curata, se da la razatoare si i se stoarce sucul. Morcovul se fierbe si el, se da la razatoare. Separat se fierbe ardeiul si la fel se da la razatoare. Spanacul se lasa in suc propriu si se paseaza.

Piureul de cartofi se imparte in 5 parti: in prima parte se adauga suc de sfecla, in a II-a morcovul pasat, in a III-a ardeiul, in a IV-a spanacul, iar a V-a parte se lasa simpla. Se aranjeaza pe farfurie astfel incat sa arate ca o floare. Se pot adauga si legumele fierte alaturi de o salata.

un articol trimis de Tiurin Irina

adaugat la 27-10-2007 in retete culinare
recomandarea editorului

Povestea oualelor de Paste

Cu 2000 ani inainte de Hristos chinezii foloseau oua colorate. Cercetari etnografice descriu obiceiuri ale oualelor colorate in Ucraina (asemanatoare cu cele de la noi), Bulgaria, Ungaria, Cehoslovacia, Polonia, Rusia, Grecia, Italia, Franta, Spania, Austria, Germania, Elvetia, Belgia, Olanda,...

articol publicitar

Asociatia Williams Syndrome Romania

Asociatia Williams Syndrome Romania a fost infiintata in ianuarie 2006 din initiativa unei familii a carei fetita de 1 an suferea de aceasta conditie. La acea vreme nu se stia de existenta vreunei alte persoane diagnosticate prin testul FISH si astfel asociatia a aparut din dorinta parintilor de...

recomandari
consiliere psihologica

© 2007 - 2018 » Revista-Prichindel.ro

revista prichindel top image