articole pentru parinti alimentatie retete culinare psihologie educatie sanatate animale si plante amenajarea spatiului articole publicitare din cuprins

Despre motivatie

Unul dintre cele mai grele lucruri pe care parintii il intampina atunci cand incearca sa-si educe copii este faptul ca cei mici nu le asculta mereu indrumarile. Pentru a-i determina pe copii sa tina seama de sfaturile si de cerintele parintilor, este necesar ca cei mici sa se simta motivati.

ProVita - Centrele de copii de la Valea Plopului si Valea Screzii

pe scurt:

Circa 1000 de persoane, in marea majoritate copii si mame cu copii, au beneficiat, din 1994, de serviciile oferite in asezamintele Asociatiei Crestin-Ortodoxe Pro-Vita. Prin munca neobosita a preotului Nicolae Tanase si a numerosi angajati si voluntari, centrele reprezinta, pentru cei defavorizati, o alternativa fericita la degradarea fizica si morala; o oaza a sperantei, un loc de unde pot porni in viata intr-un nou inceput.

in detaliu:

Amplasament

Activitatea Asociatiei PRO-VITA PENTRU NASCUTI SI NENASCUTI se desfasoara in mediul rural, in doua asezaminte situate in satele Valea Plopului si Valea Screzii, ambele apartinand comunei Posesti, jud. Prahova, o zona de deal cu conditii naturale foarte bune pentru recuperarea fizica si psihica. Satele se afla la distanta relativ mica de centrele economice si culturale ale judetului Prahova, pe un drum national accesibil. Zona este considerata saraca, la fel ca majoritatea zonelor rurale din Romania in acest moment, dar ferita deocamdata de pericolele suburbiilor orasenesti

Asociatia Pro Vita

Membri fondatori / asociati / personal / voluntari

Asociatia a fost infiintata in 1994 de catre preotul ortodox Nicolae Tanase, paroh in satul Valea Plopului si sotia acestuia, preoteasa Maria Tanase, educator la gradinita nr. 3 Valenii de Munte.

In urma cresterii numarului de asistati au fost angajate in timp, circa 30 de persoane din sat. Asociatia se bazeaza foarte mult pe munca voluntara cu caracter permanent a unui numar de cca. 50 persoane din toate domeniile societatii civile de la oras, ca si pe o buna parte a taranilor din comunitatea locala.

Un numar de 6 filiale actioneaza pentru atragerea de fonduri din donatii. Activitatea voluntarilor (greu de cuantificat), este motivata atat de volumul mare de munca necesar, de lipsa fondurilor pentru personal specializat, cat si de entuziasmul si devotiunea cu care a fost creat acest model unic de rezolvare in Romania a problemelor copiilor dezavantajati social. Din punct de vedere al voluntariatului se poate vorbi de un "fenomen PRO-VITA", unde exercitiul generozitatii si tolerantei este contaminant.

Grupul tinta al asistentei

Asociatia a fost creata pentru a structura si a da o forma legala unei activitati inceputa cu ani in urma, de salvare de la disparitia materiala si recuperare psihica si morala a unor copii aflati la marginea societatii si refuzati de aceasta.

Numarul total de asistati in acest moment este de peste 200 de persoane. Categoriile din care fac parte aceste persoane sunt diferite: copii abandonati sau din familii cu mari probleme sociale, tineri alungati din orfelinate dupa implinirea varstei de 18 ani implicati in activitati lucrative, mame gravide sau alungate de familie, ocrotite pana la rezolvarea situatiei personale.

Asociatia asigura de asemenea protectie pentru copii cu probleme materiale din zona comunei sau din tara, prin oferirea zilnica de mese calde sau organizarea de tabere gratuite anuale, cu sprijinul satenilor din partea locului sau din alte parohii din tara, in spiritul crestin ortodox si traditional romanesc.

pentru orice fel de sustinere sau mesaje ne puteti contacta

ASOCIATIA PRO-VITA pentru nascuti si nenascuti Filiala Bucuresti

Telefon: 0728 673 673

Fax 031 815.27.80

Adresa de corespondenta: OP 1 - CP 410

E-mail: provitabucuresti@yahoo.com

Web: www.provitabucuresti.ro

un articol trimis de Bogdan Ioan Stanciu

adaugat la 01-01-2008 in articole publicitare
recomandarea editorului

Povestea oualelor de Paste

Cu 2000 ani inainte de Hristos chinezii foloseau oua colorate. Cercetari etnografice descriu obiceiuri ale oualelor colorate in Ucraina (asemanatoare cu cele de la noi), Bulgaria, Ungaria, Cehoslovacia, Polonia, Rusia, Grecia, Italia, Franta, Spania, Austria, Germania, Elvetia, Belgia, Olanda,...

articol publicitar

Flori de pace - Colinde

Flori de pace cresc pe drum de Betleem / Haideti toti la staul, Pruncul sa-L vedem, / Ingerii-L vegheaza intr-o iesle jos / Doamne, cat e de frumos / Ce frumos... prea de tot frumos. /

recomandari
consiliere psihologica

© 2007 - 2018 » Revista-Prichindel.ro

revista prichindel top image