articole pentru parinti alimentatie retete culinare psihologie educatie sanatate animale si plante amenajarea spatiului articole publicitare din cuprins

Despre motivatie

Unul dintre cele mai grele lucruri pe care parintii il intampina atunci cand incearca sa-si educe copii este faptul ca cei mici nu le asculta mereu indrumarile. Pentru a-i determina pe copii sa tina seama de sfaturile si de cerintele parintilor, este necesar ca cei mici sa se simta motivati.

Masinile de tuns gazonul

pe scurt:

Masinile de tuns gazonul au devenit in perioada recenta o prezenta comuna in garajul celor care doresc sa isi ingrijeasca peluza. Totusi, achizitia unei astfel de masini nu este treaba tocmai simpla. Fie ca vorbim de masini profesionale de tuns gazonul sau de masini hobby care se imping, suma de bani alocata acestei achizitii este semnificativa (un utilaj profesional tip tractoras pentru taiat iarba trece de cateva mii de euro, iar o masinuta hobby poate depasi cateva sute bune de euro).

in detaliu:

Si atunci care este diferenta?
Uneori diferentele pot fi nesemnificative, in special cand masinile sunt produse de aceeasi firma-mama, dar sub nume diferite (de obicei aceste masini impart acelasi motor si aceleasi lame de taiat iarba), insa de cele mai multe ori diferentele sunt mari si sunt date de calitatea executiei si durabilitatea echipamentelor. La nivel mondial, cel mai mare producator de masini de tuns iarba este Toro (distribuit in Romania prin Prochaska), acesta avand o cota de piata de peste 60% si o gama foarte mare de produse.

Principala diferenta intre aceste masini de tuns iarba este data de scopul pentru care sunt construite. Cele profesionale se adreseaza peisagistilor si firmelor care se ocupa cu intretinerea gazonului si sunt proiectate pentru o durabilitate mare si utilizare intensa (insa acestea vin si cu un pret pe masura), iar cele hobby sunt proiectate pentru nevoile utilizatorilor casnici care sunt mai reduse, pretul fiind si el mai mic.
Chiar si in interiorul acestor categorii producatorii construiesc masinile pentru a se incadra in diverse subcategorii de pret, in functie de disponibilitatea financiara a diferitilor clienti. Daca pentru un utilizator rezidential cu o peluza mare e confortabil un pret de 500 de euro pentru un astfel de produs, e posibil ca pentru un utilizator cu o peluza mai mica sa nu se justifice acest pret si astfel el sa fie dispus la a plati 300 de euro.

O alta diferenta e data de tipul utilajului de taiat iarba: pentru impins (operatorul impinge masina pentru a inainta) si pentru "calarit" (operatorul urca pe masina si aceasta inainteaza cu ajutorul rotilor motrice). Aceste diferente se vad si in pret pentru ca procesul de fabricatie si materiile prime implicate difera in functie de tip.

Accesoriile sunt un alt diferentiator atunci cand vine vorba de masinile de tuns gazonul. Ele pot fi echipate cu sac pentru a colecta iarba taiata, cu lame suplimentare pentru a toca iarba sau frunzele pentru compost, cu parasolar sau cabina (in cazul celor cu volan) sau chiar cu freza pentru indepartat zapada in sezonul de iarna (in cazul utilajelor suficient de puernice).

Determinarea corecta a necesarului de ingrijire a peluzei este un factor important pentru a achizitiona masina potrivita de tuns iarba.

adaugat la 20-06-2013 in amenajarea spatiului
recomandarea editorului

Povestea oualelor de Paste

Cu 2000 ani inainte de Hristos chinezii foloseau oua colorate. Cercetari etnografice descriu obiceiuri ale oualelor colorate in Ucraina (asemanatoare cu cele de la noi), Bulgaria, Ungaria, Cehoslovacia, Polonia, Rusia, Grecia, Italia, Franta, Spania, Austria, Germania, Elvetia, Belgia, Olanda,...

articol publicitar

ProVita - Centrele de copii de la Valea Plopului si Valea Screzii

Circa 1000 de persoane, in marea majoritate copii si mame cu copii, au beneficiat, din 1994, de serviciile oferite in asezamintele Asociatiei Crestin-Ortodoxe Pro-Vita. Prin munca neobosita a preotului Nicolae Tanase si a numerosi angajati si voluntari, centrele reprezinta, pentru cei...

recomandari
consiliere psihologica

© 2007 - 2018 » Revista-Prichindel.ro

revista prichindel top image