articole pentru parinti alimentatie retete culinare psihologie educatie sanatate animale si plante amenajarea spatiului articole publicitare din cuprins

Introducere in alimentatia copilului

Dupa atingerea varstei de 1 an, copilul face un salt calitativ de dezvoltare. Capacitatea de a comunica verbal cu membrii familiei incepe sa se formeze si acesta investigheaza liber, pe propriile picioare "mediul ambiant". Incep sa se perfectioneze procesele de digestie si cele metabolice.

Elemente de psihologie

pe scurt:

Ca un scurt istoric va putem informa ca termenul "psihologie" dateaza din secolul al XVI-lea cand desemna "cunoasterea sufletului". Avand in vedere etimologia (psyke - suflet si logos - studiu), putem defini psihologia ca stiinta a sufletului. Psihologia tine de partea subiectiva a eului, de interior si are ca baza trairile emotionale, afective ale individului. Aceasta inglobeaza sentimentele, gandirea, intelectul si tot ceea ce deriva din ramurile sale.

in detaliu:

Este bine de stiut ca la sfarsitul secolului al XIX-lea psihologia incepe sa se afirme ca stiinta, delimitandu-se de filosofie si devenind treptat autonoma studiind psihicul si comportamentul uman.

Ca om, si in mod deosebit ca parinte, trebuie sa cunosti notiunile de baza din psihologie pentru a intelege mai bine comportamentul uman.

De ce in mod deosebit ca parinte? Fiindca, pentru a putea oferi o mai buna educatie copilului dumneavoastra, trebuie sa-l cunoasteti pentru a-l intelege. In general copilul nu se poate exprima atat de bine ca un om matur. De aceea datoria parintelui este sa se informeze cu privire la gandirea si dorintele copilului sau.

Psihologia este necesara deoarece determina anumite norme aplicabile in societate, intr-un grup sau familie. Cu alte cuvinte, se poate stabili care este rolul omului la anumite varste, atributiile sau drepturile lui din punct de vedere al personalitatii.

Cu ajutorul acestor notiuni introductive, speram ca v-am trezit interesul pentru a cunoaste mai mult. Informatiile cu privire la psihologie ajuta atat persoana care se documenteaza cat si pe cei care intra in contact cu ea. Ramane doar sa va indemnam: "Cunoasteti-va pe voi insiva!".

un articol trimis de Stanica Lavinia

adaugat la 08-10-2007 in psihologie
recomandarea editorului

Povestea oualelor de Paste

Cu 2000 ani inainte de Hristos chinezii foloseau oua colorate. Cercetari etnografice descriu obiceiuri ale oualelor colorate in Ucraina (asemanatoare cu cele de la noi), Bulgaria, Ungaria, Cehoslovacia, Polonia, Rusia, Grecia, Italia, Franta, Spania, Austria, Germania, Elvetia, Belgia, Olanda,...

articol publicitar

Asociatia Williams Syndrome Romania

Asociatia Williams Syndrome Romania a fost infiintata in ianuarie 2006 din initiativa unei familii a carei fetita de 1 an suferea de aceasta conditie. La acea vreme nu se stia de existenta vreunei alte persoane diagnosticate prin testul FISH si astfel asociatia a aparut din dorinta parintilor de...

recomandari
consiliere psihologica

© 2007 - 2018 » Revista-Prichindel.ro

revista prichindel top image